Skrevet av Aslân.

I gruppe B handler egentlig alt om Diego Maradona, men vi nordmenn kan også glede oss til å se to av de beste utlendingene i norsk fotball noen gang. Samt en grufull takling fra 1986 og verdens yngste 71-åring.

Jeg har tidligere skrevet om Maradonas disposisjoner og laguttak, og skal holde denne posten ganske ren for kritikk. Argentina er laget alle er spent på. Noen frykter Maradona skal ødelegge med merkelige uttak og disposisjoner, men bevares, Argentina har mannskap til å gå langt, faktisk hele veien. Angrepssekseren med Messi, Tevez, Milito, Aguero, Higuain og veteranen Palermo er VMs klart beste. Javier Mascherano er den defensive sikringen som gjør at de offensive kan være nettopp det. Trolig får han veteran Juan Sebastian Veron med seg sentralt på midten og Angel Di Maria på venstre, mens Maxi Rodriguez/Jonas Guitierez kommer til å ta høyrekanten. Samuel og Demichelis, som spilte for hvert sitt lag i Champions League-finalen, utgjør et meget solid midtforsvar, mens Gabriel Heinze tar venstrebacken. Høyreplassen er usikker, men mest sansynlig blir det Nicolas Otamendi. Lagets kanskje største usikkerhetspunkt, bortsett fra Maradona, er målvaktene. De tre keeperne har totalt 13 landskamper, og det er yngstemann, Sergio Romero fra nederlandske AZ, som trolig starter.

Ikke lett å plukke ut video her, men jeg velger å ta det beste av det beste: Diego Maradona, 1986, Argentina-England 2-0.

Nigeria er tilbake i det gode selskap etter å ikke ha kvalifisert seg i 2006. Dette blir et lag å følge for oss nordmenn, og da særlig Lyn-fans. Det er smått utrolig at fotballspillere av kaliberet til John Obi Mikel og Chinedu Obasi har spilt i eliteserien. Mikel er lagets store spiller, har draktnummer ti, og får en viktig rolle sentralt på banen. Edu og spissmakker Obafemi Martins kan skape trøbbel for mange, det samme kan Evertons Yakubu, som trolig blir å finne på kanten. Ellers artig at Nwankwo Kanu (nærmer seg 100 år?) fortsatt holder koken og er med i troppen.

Resten av laget har alright kvalitet, og faktisk har de ikke så verst keeper heller, uvanlig nok for et afrikansk lag. Vincent Enyeama er blitt linket til større klubber enn hans nåværende Hapoel Tel Aviv. Kan for øvrig nevne at han er et meget godt kjøp på Football Manager, for de av dere som spiller det!

Video: At denne mannen har spilt i Norge er helt sprøtt. Mikel (nummer 20) for Lyn i 2005.

Ji-Sung Park (denne bursdagsvideoen MÅ du se!) er kaptein og den store, store stjernen på Sør-Korea, som per i dag fremstår som øst-Asias beste lag. Ikke helt umulig at de klarer å slå Nigeria og ta andreplassen i gruppen Argentina SKAL vinne. Spiller en fotbal med høyt tempo og hurtighet, og blir spennende å følge.

Et poeng i gruppen er at Diego Maradona og Sør-Korea-trener Jung-Moo Huh møtes igjen. De spilte for hvert sitt lag under VM i 1986 og Huh hadde fått i oppgave å passe på verdens beste spiller. Han gjorde i alle fall et forsøk: – Jeg husker fortsatt Huh. På den tiden drev koreanerne på med taekwondo, ikke fotball, mot oss, sier Maradona.

Undertegnede bodde i Hellas sist høst og merket at mannen i gata ikke var over seg av begeistring for det landslaget leverer, til tross for at Otto Rehagel fikk dem fra å være helt ute av det gode selskap til både å bli mesterskapsgjengangere og ikke minst vinne EM i 2004. Ble bare nummer to i kvalifiseringen, bak Sveits, men slo ut Ukraina over to playoffkamper. På ingen måte noe publikumslag, og offensivt virker det tungt og lite målfarlig. Sentralt på midten har man både en av de store greske heltene de siste 15 årene, Karagounis, og det nye håpet Ninis. Sistnevnte ble Panathinaikos-kaptein bare 18 år gammel, og er en det forventes mye av fremover. I forsvaret er Liverpool-reserven Kyrgiakos den meste kjente. Et lag stort sett bestående av lokale spillere, som ikke behøver å være så negativt med en alright liga som den greske, men det grekerne må håpe på at er at trener Otto Rehagel klarer å motivere frem et nytt mirakel. På papiret ser det nemlig stusselig ut.

Video: Otto Rehagel er og blir den største profilen på det greske laget. Treneren, som ut fra utseendet må være verdens yngste 71 (!)-åring, har fått en flott (?) sang til ære for seg, laget av Dj Ötzi. For de som ikke husker ham (inkl meg selv, som måtte google dette), vekker kanskje denne sangen minnene?


Vårt tips:

1 Argentina
2 Nigeria
3 Sør-Korea
4 Hellas

Tips oss hvis dette innlegget er upassende