Skrevet av Ronny Deila, Strømsgodset-trener.

Ronny Deila

Etter en tøff og intensiv vårsesong med mange oppturer og nedturer med mitt kjære Godset er endelig ferien her. I morgen reiser jeg til Brasil, hvor jeg skal lade opp batteriene til en spennende høstsesong. Sol, strender,god mat og drikke blir viktige ingredienser de neste 14 dagene, men det beste blir å sitte på en brasiliansk pub med en iskald øl og nyte årets høydepunkt, nemlig FOTBALL-VM!!!!!

Forventningene mine til mesterskapet er selvsagt store, men spørsmålstegnene er også mange. Hvor stor innvirkning vil høydeforskjellene i Sør–Afrika ha på lagene? Vil klima favorisere de europeiske landene? Er rammevilkårene(gress, stadion, publikum) av topp kvalitet slik at vi får se mye god fotball?

Jeg håper og tror at de lave temperaturene vil gi oss kamper med høyt tempo og stor intensitet. Det vil føre til mer spill i lengderetningen, som igjen vil gi flere sjanser og mål. Dette tror jeg vil styrke sjansene til de lagene som har det høyeste tempo i pasningsspillet sitt. Derfor er Spania min favoritt, med Nederland, Brasil, Argentina og England som sterke utfordrere.

Spesielt Spania og Nederland er lag etter mitt hjerte. De har meget gode individuelle ferdigheter som flere av de andre lagene, men jeg synes de skiller seg ut med et strukturert og godt angrepsspill. Begge lag angriper med mye folk. De kan spille ut (slite ut) motstanderen med et hurtig og godt etablert pasningsspill og samtidig være utrolig giftige på hurtige kontringer. Dette gjør at de behersker mange forskjellige kampbilder. De kan styre kamper, men også bli presset og bite fra seg på saftige kontringer.

Jeg har alltid vært opptatt av faget fotball og ikke minst trenerrollen, men etter jeg ble trener har iveren etter kunnskap tatt helt av. En god trener er for meg en som er fotballfaglig sterk med en tydelig spillestil, samt en god pedagog og menneskebehandler. En god menneskebehandler får frem det beste i spillerne sine både på og utenfor banen, gjennom å skape et utviklingsmiljø basert på de 3 t`ene trygghet, tillit og trivsel. I tillegg er han en dyktig kommunikator som får menneskene rundt seg til å dra i samme retning. Tydelighet er et nøkkelord i lederrollen.

Derfor blir VM et viktig utviklingsvindu for meg. Jeg vil følge med på detaljer/ trender innenfor fotballfaget, og ikke minst hvordan trenerne uttaler og oppfører seg i media. Jeg er spesielt spent på hvordan den franske treneren klarer å takle alt det negative støyet som er rundt han og laget sitt, og hvordan Maradona vil takle de vanvittige forventningene.

La oss håpe på et vm spekket med positiv og offensiv fotball, og et Sør – Afrika som viser seg fra sin beste side!!!

Alle VM-blogger her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende