Skrevet av Aslân

Hellas er like svake som jeg tippet på forhånd, Sør-Korea ditto friske (selv om de har mangler i begge ender og litt for mange like typer). Snart er det tid for toppkampen i gruppe B, og jeg skal være kort, men jeg må bare få sagt dette nå før Argentina feier over Nigeria og denne bloggen bare blir etterpåklokskap:

Jeg tror jeg har undervurdert Maradona. There, I’ve said it. Jeg har hatt null og niks tro på ham som argentisk landslagssjef, og sett på ham som lagets svakeste punkt. Det er fortsatt enkelte ting jeg stusser på, som utelatelsen av Cambiasso og Zanetti i hovedsak, men først nå begynner det å gå opp for meg at Maradona ikke bare trekker navn opp av en hatt, krysser fingrene og håper på det beste.

For han er på ingen måte den eneste som har vraket gode spillere. Pizzarro mangler for Chile, Ronaldinho og Pato for Brasil, Totti, Cassano m.fl. for Italia, Ruud van Nistelrooy Nederland. Og så videre. Men ingen av trenere har fått samme medfart som Diego.

Bildene fra Argentinas treninger de siste dagene har vist et lag med god harmoni, hvor “Gud” selv tripper rundt og skaper god stemning. Og med et lag som Maradona rår over, tar god stemning deg ganske langt. Joda, han har langet ut mot journalister og skapt overskrifter, men gjør ikke Ferguson og Mourinho akkurat det samme, om enn med litt mer delikat ordforråd enn “sug denne”?

Jeg tror fortsatt ikke Argentina vinner VM, men det er fordi Spania slår dem i semifinalen, og Spania har et enda bedre mannskap. Men jeg tror Argentina kan imponere i dette VM, og da fortjener tidenes største fotballspiller ros for jobben han har gjort. Han har kanskje vraket noen av lagets beste spillere, men det jeg har sett til nå gir meg tro på at han får dem som som faktisk er med til å yte sitt aller beste. Og det er tross alt det viktigste.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende