Skrevet av Øyvind Brenne, VG Nett

Spørsmålene til England-sjef Fabio Capello er mange etter den skuffende VM-starten.

Keeperen han plukket ut gjorde en historisk brøler.trdv737592-jpg-engla-119(2)
Stopperen han valgte til å erstatte Rio Ferdinand ble nok en gang skadet.
Mannen han prøvde på venstrekanten fungerte ikke.
Den sentrale midtbanen fungerte ikke spesielt godt sammen.
Og spissen han har en forkjærlighet for var seg selv på godt og vondt.

Det viktigste først: Keepertabben Robert Green serverte i Rustenburg er så grov og så sjelden at den selvfølgelig må karakteriseres som uflaks. Et løst skudd med venstrebeinet fra 20 meter er mat selv for keepere i bedriftsfotball. Men Green – som kontroversielt ble valgt foran mer rutinerte David James og en Joe Hart med større potensial – klarte å fikle ballen i nettet.  En vanvittig tabbe.
Det ble ikke bare utlikning. Uroen spredde seg momentant i det engelske laget. Så hvem blir nå keeper i resten av VM?

Midtstopperreserve Ledley King, som var inne i skadde Rio Ferdinands sted, klarte ikke å fortsette etter pause. Mannen som ikke trener fotball i klubblaget Tottenham på grunn av en kronisk kneskade fikk nye skadeproblemer. Hvordan vil Capellos forsvar bli sammensatt fremover?

Da hadde allerede James Milner blitt byttet ut. Aston Villa-spilleren som har vært så bra sentralt i klubblaget i år, fungerte ikke på kanten. Og Steven Gerrard og Frank Lampard har til gode å finne ut av samarbeidet, og selv om kaptein Gerrard gikk foran, var Lampard svak. Synd for England at duoen til sammen ikke makter å fremstå som sitt beste på klubbnivå. Er det en friskmeldt Gareth Barry som skal fikse midtbaneproblemene?

På topp valgte Capello Emile Heskey, mannen med sju landslagsmål på 59 kamper. Da kraftkaren spilte frem til 1-0 viste han hvorfor han får spilletid. Da han fikk fete tilbud foran målet selv senere i kampen viste han hvorfor målene uteblir hvorenn han spiller. Vil Heskey fortsette å få starte selv om han knapt scorer selv?

Etter fire minutter så det perfekt ut. Til pause så det ikke så bra ut. Til slutt så det dårlig ut. USA skal ha mye av æren. Bob Bradleys menn kjempet heroisk, og var faktisk nære et seiersmål. Men Viasats totalslakt av Englands sjanser er jeg ikke med på – husk at laget var en keepertabbe unna full pott og gledesscener.

Algerie og Slovenia skal uansett være overkommelige for både USA og England.

Men jeg anbefaler engelske spillere – med Robert Green i første rekke – å holde seg unna så langt unna søndagsavisene i morgen som overhodet mulig.

Hva synes du Capello bør gjøre?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende