greenAv Jamel Rake, VG Nett

Fabio Capello er så opptatt av at individuell dumskap og dårlig disiplin ikke skal ødelegge for England, at han tok ut James Milner etter 31 minutter. Sannsynlig grunn: Gult kort fem minutter tidligere – selv om Milner heller ikke fungerte på venstrekanten den halvtimen han fikk.

Øyvind Brennes blogg: - Hva nå, Capello?

Det sies at den italienske jernmannen – som selv Wayne Rooney frykter – brukte 12 minutter på å frata John Terry kapteinsbindet. Mannen er nådeløs, og da virker det åpenbart at Robert Green ikke kan være keeperen  som vokter buret mot Algerie fredag.

Thorstvedt: - Tabben vil forfølge ham resten av livet

Capello har stresset og stresset spillerne sine på å holde hodet kaldt i mesterskapet. Gule kort og tabber skulle ikke hindre England i forsøket på å nå mye etterlengtet VM-suksess.

Så fikk han det i første kamp. Måten Green forsøkte å plukke opp Clint Dempseys dårlige avslutning fra 22-23 meter på, var bare håpløs. Med rak rygg satte han seg på kne for å hente Mr. Jabulani – en teknikk som må ha fått målvaktstrener Ray Clemence til å kjenne det prikke i venstrearmen.

Fra bakerste rad på Royal Bafokeng Stadium så jeg at Clemence i pausen forsøkte å trøste Green ved å antyde med armene at – jo – ballen må ha skrudd en del. Det samme fortalte Clint Dempsey til meg i pressesonen etter kampslutt.

Det hjelper lite når du driter deg ut. Som Erik Thorstvedt sier i dag: Det så nesten cocky ut. Og det aller merkeligste: 20 sekunder før Green ødela for England, poengterte sidemann Svea at engelske målvakter nesten aldri har hatt trøbbel i sluttspill.  -Det skulle jeg kanskje ikke sagt, sa VGs superjournalist – før det selvsagt skjedde.

Det ene som kan redde Green, er at Capello ikke bryr seg om press fra media og andre når han skal velge målvakt. Det andre er alternativene.

Gode, gamle David James – som jeg selv har elsket å se dumme seg ut som Manchester United-supporter. Eller – på dette nivået – urutinerte Joe Hart, som har vært glimrende for Birmingham i år.

Hvem ville du valgt?

Til slutt tar jeg med en hyggelig passiar mellom David James og meg selv i går kveld:

- So, have you talked with Robert?
- No,  he went straight to do the drug test
- Do you think he needed it after this?
- What?? (Ser oppgitt ut)
- Ehhm…thank you, David.

Samtale slutt.
Hva hadde verden vært uten journalister med overdreven tro på egen humor?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende