Enda en kjedelig 0-0-kamp er ferdigtygd og fordøyd. Når snart alle nasjoner har vært i aksjon, er det umulig å snakke seg bort seg fra at VM så langt har vært en nedtur.
Portugal 0 - Elfenbenskysten 0

Portugal 0 - Elfenbenskysten 0

Skrevet av Espen Solbakken, fotballjournalist i VG Nett

Sorry TV 2, sorry Viasat. Dette har vært underholdning som kan få NRKs 200-millioners satsning på Grand Prix til å se ut som et røverkjøp (selv om flere av de musikalske innslagene i Telenor Arena ikke lød særlig mer musikalsk enn vuvuzelaene i Sør-Afrika).

VM er det ene evenementet som samler alle til fotballdiskusjon, også de som i utgangspunktet ikke er så interessert. Jeg tror disse tilsynelatende nyfrelste lengter etter å snakke om klær, bøker, mat film og interiør igjen. De tør kanskje ikke si det høyt, men de må ha kjedet vettet av seg til nå.

Oss totalt fotballpunche kan tross alt slite oss videre som et slowstartende turneringslag. Vi har stamina nok til å holde liv i VM gjennom å rose forsvarsspillere, lovprise en taktikk eller drøfte skuffelser. Men også vi trenger litt annen stimuli snart. Vi må få en stjerne som viser oss hvordan man planter den j**** badeballen i krysset…

Samtidig er det verdt å minne om at vi ennå ikke har sett “klassikere” som Sveits-Honduras, Mexico-Uruguay, USA-Algerie, Australia-Ghana og Paraguay-New Zealand – kamper som normalt ikke frister noen. Men dette er VM, og da forsyner oss fra hele menyen. Det gjelder å ete seg såpass stappmett at det holder til neste gang.

Nå har verken Brasil eller Spania (finalelagene?) spilt når disse negative linjene skrives, men bortsett fra en porsjon tysk ungdomssjarm, en programmessig nederlandsk premiereseier og litt Maradona-magi på sidelinjen mener jeg det har vært stusslig.

Matchday 1 VM i Sør-Afrika har ikke vært i nærheten av den Champions League-fotballen vi får ukentlig gjennom hele vinteren.

Det er mulig det er har med forventninger å gjøre. At man har ventet fire år siden sist, og at fallhøyden bare blir altfor stor når ikke varen leveres på døren som bestilt. Det blir som å ligge fyllesjuk på sofaen og vente på junkfood – og i stedet få salat og vann.

Trøsten er at ting bare kan bli bedre. At det defensive fokuset slippes gradvis etter at spillere og trenere har løpt fra seg den verste nervøsiteten. Ingen vinne en åpningskamp, men det er svært ille å tape den. Da ender det som regel uavgjort, 0-0 eller maks 1-1.

Har VM svart til dine forventninger?

Les hele fotballbloggen fra VM i fotball her

Tips oss hvis dette innlegget er upassende