stjernelag brenne oppdatert 3 copy (Scanpix)
Av Øyvind  Brenne, VG Nett.

Etter at alle 32 VM-landene har vist seg frem – i en turnering som foreløpig er for målfattig og litt skuffende, men for meg fortsatt superfascinerende – mener jeg følgende elleve er inne på VMs all star-lag etter første runde.

Keeper: Vincent Enemeya, Nigeria. Stod som en levende vegg mot Argentina. Fistet vekk baller på vei inn i krysset og var hovedårsaken til at Messi og kompanis åpningstempo ikke ga mer enn ett baklengs i protokollen.

Høyreback: Phillip Lahm. Slapp vel ingen forbi seg, og viste seg som en myndig kaptein tross den unge alderen. Så god begge veier at jeg setter ham foran Maicon selv med den frekke scoringen.

Midtstopper: John Mensah, Ghana. En i Premier League-perspektiv på det jevne stopper, men mot Serbia var han en gigant tross lite kamptrening. Fysisk overlegen og den essensielle sjefen i et forsvar som holdt motstanderene stort sett unna.

Midtstopper: Oguchi Onyewu, USA. En bamse av en spiller som var nesten like medvirkende som en viss keeper til at USA tok poeng mot England.

Venstreback: Michel Bastos, Brasil. Strålende VM-start. Offensiv og fin – og viste at han har skuddpotensial i nærheten av forgjenger Roberto Carlos. Traff på 86 prosent av pasningene. Slapp til Nord-Korea lite på sin side.

Høyre midtbane: Ji-Sung Park, Sør-Korea. Vanligvis en grå arbeidsmaur blant bedre spillere i Manchester United. Men har aldri sett ham så god som mot Hellas i åpningskampen. Pasningsfot, lederegenskaper og ikke minst en perfekt scoring.

Venstre midtbane: Lukas Podolski, Tyskland. Forvandlet fra klubblaget.  Krutt i beinet. I flott driv sammen med et sprudlende Tyskland som har imponert mest til nå i VM. Settes på venstrekanten her.

Sentral midtbane: Mesut Özil, Tyskland. Den friske tilretteleggeren viste seg frem fra sin beste side. Den kreative kraften da Tyskland blomstret. Bankers.

Sentral midtbane: Siphiwe Tshabalala, Sør-Afrika. Mannen med det tøffeste navnet var den ledende spilleren da Sør-Afrika kom greit fra åpningskampen og scoret VMs hittil fineste mål.

Angrep: Lionel Messi, Argentina. Bare målet manglet. Var en offensiv virvelvind, og viste hvorfor han har lagt diskusjonene om verdens beste spiller død.

Angrep: Alexis Sanchez, Chile. Var strålende mot Honduras. Kreativ, frisk, lur – og artig å se på. Målet manglet, men ikke mye annet.

Reserver:  Diego Benaglio (Sveits), Kolo Toure (Elfenbenskysten), Bastian Schweinsteiger (Tyskland), Robinho (Brasil).

Hvordan ser ditt lag etter første runde ut?

Les alle VM-blogger her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende