Skrevet av Aslân

…er på tide med en liten gjennomgang av status i gruppene. Selv hadde jeg mine favoritter i de enkelte før mesterskapet startet. Noen har overbevist, mens andre er i ferd med å spille seg helt ut av kampen om avansement.

Gruppe A: Det åpnet med to uavgjortkamper, og Mexico kom svakest ut av det, slik jeg ser det. At Uruguay og Frankrike skulle spille uavgjort, var ingen bombe og de to lagene er fortsatt mine favoritter til å gå videre. Etter Sør-Afrikas tap i kveld, skal det mye til for at de unngår sisteplassen. Frankrike skuffet, men jeg tror de hever seg mot Mexico.

Video: Nok en go’bit fra BBC Radio Five Lives Dave Henson:

Gruppe B: I gruppe B har egentlig alt vært som forventet. Argentina dominerte mot Nigeria og var bare en meget solid Enyeama fra større sifre enn 1-0. Hellas er like dårlige som jeg trodde før mesterskapet startet, mens Sør-Korea er et friskt pust som kan knipe andreplassen foran Nigeria. Kampen de to imellom 22. juni blir helt avgjørende.

Gruppe C: En del lot seg skuffe over England, jeg vet ikke helt om jeg kan si det samme. Jeg mener England bør spille med fem på midten (Lennon, Lampard, Barry, Gerrad, Cole) og Rooney alene på topp, og med Barry ute mot USA fikk vi ikke sett laget på sitt beste. Selv om baklengsmålet kom etter en keepertabbe, var ikke uavgjort noen gedigen overraskelse, ei heller at Slovenia slo Algerie. Regner fortsatt med at de to engelsktalende nasjonene vinner sine to siste kamper og blir nummer 1 og 2.

Gruppe D: Tyskland blir trukket frem som første rundes mest positive, og plutselig har alle fått opp øynene for Mesut Özil. Vel, det han leverer i Bundesliga hver uke er bedre grunnlag å dømme ut fra, for dette australske laget var ikke mye å skryte av og det ble ikke bedre av at de fikk Tim Cahill utvist. Tyskland spilte god fotball, men jeg vil gjerne se dem mot bedre motstand før jeg lar meg overbevise. Ghana slo overraskende et skuffende Serbia og har nå grepet om andreplassen. Moro for hjemmekontinentet.

Gruppe E: Nederland var visst mer avhengig av Robben enn vi kanskje trodde, selv om Danmark skal ha for en solid kamp så lenge det varte (2-0). At Japan skulle slå Kamerun var imidlertid denne gruppens store overraskelse, og hadde jeg vært fotballpresident i Kamerun ville jeg vurdert å sparke Paul Le Guen umiddelbart. Skandalløst å vrake den beste keeperen sør for Sahara (Kameni) og Alexander Song fra åpningskampen, mens han i tillegg valgte å plassere lagets overlegent beste spiller, spydspiss Eto’o ute på høyrekanten. Riktignok spiller han også der på Inter, men det er med litt andre medspillere. Nå er gruppen helt åpen, det eneste jeg føler meg sikker på er at Nederland går videre.

Gruppe F: Italia sliter, som ventet, med kreativiteten. Pirlo skadet og på toppen av det hele startet Antonio Di Natale på benken. Uavgjort mot Paraguay er imidlertid ingen krise, særlig med tanke på at Slovakia bare klarte 1-1 mot New Zealand. Setter fortsatt pengene på at Italia og Paraguay går videre.

Gruppe G: Elfenbenskysten en positv overraskelse, og Sven-Göran Eriksson skal ha for at dette laget fremstår mye bedre organisert enn tidligere utgaver. Svekkes veldig av at Didier Drogba er skadet, og da han kom inn mot Portugal (0-0) virket han hemmet av at han brakk albuen bare dager før mesterskapet – og det skulle da bare mangle! Det ene poenget her er imidlertid nok til at Elfenbenskysten overtar som min favoritt til andreplassen. Jeg tror Portugal kommer til å slite mer enn Elfenbenskysten mot Nord-Korea, som leverte en meget god kamp mot Brasil. For øvrig merkelig at enkelte ble overrasket over at Brasil måtte drøye lenge før det ble scoring mot Brasil. Nord-Korea var som ventet meget kompakte og folkerike defensivt, og et vanskelig lag å møte for et så overgangsbasert lag som det brasilianske. Men til slutt måtte asiatene kapitulere. Ikke umulig at denne gruppen ender slik: Brasil 9, Elfenbenskysten 4, Portugal 2, Nord-Korea 1.

Gruppe H: Denne tror jeg ingen så komme: Spania-Sveits 0-1. Spania skapte klart mest, og hadde ballen store deler av kampen, men klarte ikke å skape de helt store sjansene, selv ikke da Torres kom inn. Noen som fikk litt flashback til Barcelona-Inter? Jeg er spent på om Spania er så satt i sin måte å spille fotball på at de ikke klarer å snu helt om når de begynner å stange. Chile vant oppskriftsmessig over et svakt Honduras, og det burde blitt mer enn 1-0. Fortsatt må Spania være favoritt til å gå videre, men denne gruppen er plutselig blitt fryktelig spennende.

Les alle VM-blogger her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende