Skrevet av Aslân (twitter)

Til å bli omtalt som verdens største liga, har ikke akkurat Premier League-spillerne satt noe positivt preg på fotball-VM så langt.

Ballack (t.v.) og Essien (t.h.) mister VM, mens Drogba er hemmet av albuebrudd. Foto: AP

Ballack (t.v.) og Essien (t.h.) mister VM, mens Drogba er hemmet av albuebrudd. Foto: AP

Chelsea vant serien denne sesongen, men maken til elendig VM-start for klubbens spillere skal man lete lenge etter. Målvakt Petr Cech røk ut allerede i kvaliken med sitt Tsjekkia. John Terry, Ashley Cole (har vært blant lagets bedre) og Frank Lampard er en del av det engelske landslaget som bare klarte 0-0 mot Algerie. Ricardo Carvalho, Deco og Paulo Ferreira har kniven på strupen for Portugal etter at de ikke klarte å slå Elfenbenskysten i første kamp, mens José Bosingwa er skadet og mister mesterskapet i sin helhet. Skadet er også Michael Ballack, John Obi Mikel og Mikael Essien. Didier Drogba var tydelig hemmet av sitt albuebrudd mot Portugal, i en kamp hvor heller ikke Salomon Kalou imponerte. Florent Malouda ble vraket til Frankrikes åpningskamp og er nå i ferd med å ryke ut av mesterskapet sammen med Nicolas Anelka, som i dag ble sendt hjem etter å ha skjelt ut den franske treneren. Den eneste som foreløpig kan si seg fornøyd med VM fra Chelsea-leiren, er Branislav Ivanovic. Etter seieren over Tyskland har Serbia alle muligheter til å gå videre når de møter Australia i siste kamp.

Stort bedre står det ikke til i Manchester United. Rio Ferdinand er skadet og mister VM, men Nemanja Vidic sto for mesterskapets mest håpløse manøver da han stupte som Superman og laget straffe mot Tyskland. Heldigvis for ham bommet Podolski, og Serbia kan gå videre. Patrice Evra er kaptein for et fransk lag som er en av VMs største skuffelser. På midtbanen er Nani skadet og ute av mesterskapet for Portugal. Michael Carrick sitter på benken for et England i store problemer og på topp er Wayne Rooney en skygge av seg selv. Ji-Sung Park scoret for Sør-Korea mot Hellas og er Uniteds største suksess i VM så langt. En som virkelig kunne blitt en avgjørende spiller er målvakt Edwin van der Sar, men han har, dessverre for Nederland, trukket seg fra landslagsspill. Verdt å nevne at Mexico-målscorer mot Frankrike, Javier Hernandez, går til United i sommer.

Unaturlig stilling på hånda? Nemanja Vidics hands mot Tyskland. Foto: Reuters

Unaturlig stilling på hånda? Nemanja Vidics hands mot Tyskland. Foto: Reuters

Blant resten av Premier League-storklubbene er det heller ikke mye å skryte av. Liverpool-kaptein Steven Gerrard var kanskje Englands beste mot USA, men svak mot Algerie. Jamie Carragher må stå over mot Slovenia i siste kamp etter to gule kort og Glenn Johnson har ikke fått til mye på høyresiden. Martin Skrtl har vært skadet i hele oppkjøringen, men spiller i alle fall for et Slovakia som bare klarte 1-1 mot New Zealand. Daniel Agger og Dirk Kuyt møttes i første kamp, og Kuyt kom best fra det med scoring. Nederlenderen er med det Liverpools største suksess så langt, sammen med Argentina-duoen Javier Mascherano og Maxi Rodriguez. I den spanske troppen sitter nemlig både Fernando Torres og Pepe Reina på benken. Lyspunkt: Milan Jovanovic, serbisk matchvinner mot Tyskland, spiller for Liverpool neste sesong.

Arsenal har franske landslagsspillere på vei ut (Diaby har vært et lyspunkt), Robin van Persie har ikke scoret for Nederland (men hadde målgivende i dag), Fabregas sitter på benken og Alex Song ble sjokkerende nok vraket til Kameruns første kamp. Theo Walcotts fart var ikke nok til å sikre ham plass i den engelske troppen. Eboue spiller for avansement med Elfenbenskysten. Kan Nicklas Bendtner score for Danmark i kveld?

Det er fasiten for de fire store (hvis Liverpool fortsatt er med der). Man City har en målløs Tevez og en Robinho (hvis han fortsatt er City-spiller etter denne sommeren) som viser lovende ting, samt en god Kolo Touré, så det finnes lyspunkter. Belhadj var en av de bedre for Algerie mot England, WBAs Robert Koren scoret i Slovenias åpningskamp og Everton-innleide Donovan scoret for USA sist. Men totalinntrykket mitt er at Premier League-spillerne har slitt i innledningen av dette mesterskapet.

Har den lange sesongen skylden, slik flere har hevdet, eller er nivået i den engelske ligaen på vei ned? Hva mener du om prestasjonene?

PS: Jeg har garantert ikke kommet på alle som er i aksjon i dette mesterskapet, kom gjerne med synspunkter på andre Premier League-spilleres prestasjoner.

Trykk her for å lese alle VM-bloggene!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende