Skrevet av Espen Solbakken, fotballjournalist i VG Nett. Følg meg på twitter her!

Enkelte fotballspillere forsøker alltid å lure dommeren. Den siste trenden er at juksemakerne også MÅ SE med egne øyne om dommeren kjøper bløffen.

Keita ble truffet i brystet, men holdt seg for ansiktet - eller deler av det da...

Keita ble truffet i brystet, men holdt seg for ansiktet - eller deler av det da...

Elfenbenskystens Kader Keitas utspekulerte reaksjonsmønster etter utvisningen av motstander Kaká er nemlig ikke unik. Måten han smugtitter på tumultene i ettertid har vi sett før…

Du husker kanskje Barcelonas Sergio Busquets, som fikk Inters Thiago Motta sendt av banen i Champions League-semifinalen på Camp Nou? Busquets gikk ned for telling etter en mild nærkontakt med Mottas hånd.

Nede på gresset så sjekket Busquets mellom fingrene om hva som skjedde med Motta. Inter-stjernen var selvsagt rasende, og på vei ut av banen ga han Barcelona-spilleren en real overhøvling.

Det er Motta og Kaká som har måttet ta straffen i disse to situasjonene. Men heldigvis er TV-produksjonene nå av en sånn kvalitet at alle får med seg hvem de ordentlige skurkene er.

Dette er juks og fanteri, som man bokstavelig talt ikke kan se gjennom fingrene på lenger. Jeg sier; straff filmerne i ettertid med bildene som bevismateriale! Hva mener du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende