Skrevet av Aslân (twitter)

Etter at England hanglet seg videre fra gruppespillet, er optimismen igjen på topp foran åttendedelsfinalen mot Tyskland. Det blir en klassiker nesten uansett hvordan kampen utarter.

De siste rapportene tyder på at England fortsetter i 4-4-2. Jeg har vært kritisk til det systemet hele veien, og forstår ennå ikke hvorfor de insisterer på to spisser. Mot Tyskland tror jeg det blir særlig problematisk. Når 4-4-2 møter 4-2-3-1, kommer man i undertall sentralt på midten med Lampard og Barry mot Schweinsteiger, Khedira og ikke minst Özil. Trolig må da Wayne Rooney trekke ned for å følge en av de to førstnevnte, slik at de ikke kan trille ball som de vil, og det er ikke der Rooney skal være. Defoe scoret Slovenia, men han hadde også bare fire pasninger i løpet av kampen og jeg er skeptisk til dette oppsettet. Et nøkkelpunkt for England vil være å få igang sin høyreside, mot Podolski og Boateng, kan det bli farlig.

Men Capello har definitivt mer peiling fotballtaktikk enn meg, og sikkert de fleste andre i verden, så vi får tro han vet hva han gjør. Og han vet å markere seg, som i dette FANTASTISKE klippet fra kampen mot Slovenia. Scenen med Pearce er udødelig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende