Av Ronny Deila, Strømsgodset-trener

Mourinho uttalte etter årets sesong at han ikke var interessert i å følge med på VM, fordi kvaliteten ikke var i nærheten av nivået i Champions League. Han mente det var umulig og skape et perfekt sammensatt lag uten å kunne kjøpe spillere. Samtidig blir det vanskelig å skape gode relasjoner i laget med så kort forberedelsesfase. Etter hva jeg har sett i årets vm må jeg bare si meg helt enig!! Kvalitetsmessig synes fotballen som er vist har vært flere hakk under nivået til de beste klubblagene. Flere av de antatt sterkeste lagene som Argentina, Brasil, Tyskland, England og Nederland har etter min mening kvalitetsmessig veldig ujevne lag. Argentina og Nederland er sterke offensivt men viser klare svakheter defensivt både individuelt og kollektivt. Brasil er bra organisert defensivt, men mangler det de har vært mest kjent for opp i gjennom årene, nemlig ekstremt gode individuelt kreative spillere. Robinho, Kaka og Fabiano er ikke av samme kvalitet som for eksempel Argentinas angrepsspillere. Tyskland mener jeg har et fremtidslag, men per nå er de ikke ekstremt gode defensivt eller offensivt, men med lagmoral og disiplin som sin spisskompetanse. England har vært grusomme offensivt og defensivt!!!! Etter min mening er Spania VMs klart beste lag. De er det mest homogene laget i turneringen med spillere som utfyller hverandre veldig bra. Samtidig har de en veldig tydelig spillestil som de har lykkes med over lang tid.

TOPSHOTS-FBL-ESP-REAL MADRID-MOURINHOScanpix

Kampen mellom Tyskland og England var for meg en stor kvalitetsmessig skuffelse. Jeg tror aldri jeg har sett et dårligere engelsk lag. Jeg fikk rett og slett vondt av spillerne underveis i kampen. Vi kan prate om dårlig struktur og lagsammensetting så mye vi vil, for det er uinteressant når spillerne ikke har energi til å bevege seg. Det så ut som de engelske spillerne sprang i sirup, og det mest skremmende var at det uten unntak mørkt over hele linja. Ingen av de engelske spillerne var i nærheten av toppnivået sitt. Capello må ha gjort noe riv ruskende galt under oppkjøringen til mesterskapet. Enten har de trent for hardt eller så har han ikke klart å skjerme spillerne fra det enorme presset i forkant. Ikke vet jeg, men alle kan se at spillerne har virket trege, grinete og frustrerte gjennom hele turneringen, akkurat som ansiktsuttrykket til Capello. I motsetning er det deilig å se den energien og kjærligheten Maradona og spillerne gir til hverandre. Maradona viser at han tror på spillerne sine og det gir dem trygghet til få fram det beste i seg selv.

Uansett god eller dårlig kvalitet så elsker jeg og følge med! Spenningen og dramatikken er der hele tiden og innimellom er det kunst på høyt nivå. Jeg har ennå Spania som klare favoritter med Argentina og Brasil som utfordrere.

Hva synes dere om kvaliteten så langt i VM?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende