Av Øyvind Brenne, VG Nett. Følg meg på twitter her.

Når bare de åtte beste landene er igjen i VM, er det duket for et nytt uhøytidlig drømmelag basert på innsatsen til nå – slik jeg har sett mesterskapet. Kjører en 4-3-3-formasjon som kanskje ville vært litt for offensiv i det virkelige liv, men jeg tror dette laget hadde klart seg relativt greit likevel…

BRENNEScanpix

Keeper:

Diego Benagglio, Sveits. Stor mot Spania, god mot Chile selv om han ikke var 100 prosent på scoringen og banens beste mot Honduras. Selv med bare tre kamper spilt synes jeg han måtte inn i buret i en turnering hvor også folk som Kingson (Ghana), Eduardo (Portugal) og Julio Cesar (Brasil) har vært nærmest prikkfrie.

Forsvar:

Maicon, Brasil. Startet godt med en lur skru-scoring, og har fortsatt å vise klasse. Stor vilje fremover, robust og skapende. En moderne høyreback som jeg ikke ser for meg at vil passeres av motstandere mer høyst et par ganger til i VM.

John Mensah. Var konge i Ghanas første kamp. Skadet i den andre, men tilbake som en granittblokk mot Tyskland. Og viktig da makkeren slet tungt mot USA og Ghana avanserte. Svært overraskende for meg at en spiller jeg ikke akkurat har hyllet foran tv-skjermen i Premier League presterer på et så høyt nivå.

Lucio, Brasil. Kapteinen har de aller fleste egenskapene en stopper skal ha. Sterk i duellspillet, rask og spillende. Er selvskreven her – han er nemlig omtrent komplett og feilfri i VM.

Fábio Coentrão, Portugal. Venstreback er som vanlig posisjonen hvor jeg hadde færrest klare kandidater. Falt ned på Benfica-spilleren, som har hatt et internasjonalt gjennombrudd. God begge veier. Delaktig i at Portugal bare slapp inn ett (offside)mål i hele VM.

Midtbane:

Bastian Schweinsteiger, Tyskland. Finnes det en mer solid spiller i VM? God i det meste, og jeg tror rutinen er vital for unge Tyskland.

Mesut Özil, Tyskland. Drivende god – lettbeint, kreativ og effektiv – i hele VM. Praktmål mot Ghana. Men aller best husker jeg hvordan han parkerte Gareth Barry i drømmekampen mot England. Løp dobbelt så fort, før han la ballen på sølvfat til Müller med en tunnelpasning på Cole. VMs komet.

Wesley Sneijder, Nederland. Alle mener Nederland ikke imponerer, og jeg er ikke helt uenig. Men vinner kamper og har kontroll. Mye takket være kreative, målfarlige og solide Sneijder, som så vidt sniker seg inn på laget her.

Angrep:

Thomas Müller, Tyskland. Kvikk, målfarlig, sprudlende. Tre mål til nå av 20-åringen fra Bayern München. Måtte med på høyrevingen her.

David Villa, Spania. Toppscoreren i VM til slutt? Ligger godt an. Leder Spanias angrep når Torres svikter på en strålende måte. Viktige mål i flere kamper. Bankers.

Lionel Messi, Argentina. Med de voldsomme forventningene i ryggen innfrir han bare 90 prosent, siden målene mangler og han tidvis var for ego mot Hellas og Mexico. Men det holder for å komme med her, for drivet med ballen limt i beina er det ingen som er i nærheten av.

Benken: Eduardo (Portugal), Juan (Brasil), Xabi Alonso (Spania), Honda (Japan), Gyan (Ghana), Forlan (Uruguay).
Skulle gjerne hatt flere angripere med på laget, så kompenserer med offensiv slagkraft på benken. De tre sistnevnte har vært instrumentale for sine lags offensive spill.

Hvordan ser ditt VM-lag ut?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende