Skrevet av Espen Solbakken, fotballjournalist i VG Nett og på plass i Sør-Afrika.

Ingen skyter, dribler eller spiller frem medspillerne oftere enn Lionel Messi (23) i VM. Det er et under at verdens beste fotballspiller fremdeles står uten scoring i Sør-Afrika.

Målet kommer, det er nødt til å komme.

Målet kommer, det er nødt til å komme.

Målmangelen behøver ikke å være noe godt tegn for Tyskland, tvert i mot. Det er nødt til å løsne.

Messi har spilt  360 minutter til nå, skutt 21 ganger (14 på mål), men når Argentina har scoret har det likevel vært Higuain og Tevez som har løpt rundt med de bredeste glisene – enten de nå har fått pasningen fra Messi eller har plukket opp stolpereturen fra samme trollmann.

Det er også grenser for hvor mange ganger Argentina kan møte nasjoner hvor motstanderens keeper blir kåret til lagets beste spiller…

Messi scorer i gjennomsnitt et mål for hver fjerde landskamp han spiller for sitt Argentina (svakere enn snittet hans i Barcelona). 

I VM løper Messi nå rundt som en gravid kvinne langt over termin. Det er bare nødt til å komme et vidunder snart, og det er tvilsomt om han trenger hjelp til å sette i gang forløsningen. Messi er i stand til å gjøre alt selv. Hente ballen på midten, utfordre, drible og så skyte i mål. Han er den eneste sannsynlige spilleren til å kopiere sin egen sjefs soloraid mot England i 1986.

Arne (Friedrich) og Per (Mertesacker) i det tyske midtforsvaret høres ut som et brødrepar fra Gudbrandsdalen – lørdag kan det hende de ser ut som ett også.

Lionel Messis VM og den intense jakten på det første VM-målet er litt som beretningen om et varslet mord.

Dør Tyskland lørdag?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende