skrevet av Espen Solbakken, fotballjournalist i VG Nett og på plass i Sør-Afrika

For å krydre VM-oppholdet, morer denne skribenten seg med å legge inn noen odds-tips her og der.

Lørdag kveld så det veldig bra ut for mitt spill da Spania fikk straffe. Jeg hadde nemlig Xabi Alonso som første målscorer mot Paraguay, og det ble en stille seiersgest da midtbanespilleren plantet sitt straffespark i mål.

Tippemiss!

Tippemiss!

Men hva i h******? tenkte jeg da dommeren annullerte, og Alonso måtte ta straffesparket på nytt. Jeg visste selvfølgelig der og da at han kom til å misse på det andre forsøket. Det hjelp heller ikke på humøret at Alonso rett etterpå ble byttet ut. Og for å toppe det hele, kan jeg opplyse at jeg også hadde 200 spenn på at Alonso ville score i løpet av kampen, og at jeg hadde ytterligere et spill på 2-0 seier til Spania med David Villa som målscorer. Det kunne blitt jackpot – det ble 0.

Jeg befant meg i Cape Town og så kampen fra Johannesburg på tv med en VG Nett-kollega og hans to venner i reisefølget. Den ene av disse, en blid sørlending, likte også å spille odds. Han endte kvelden realt i pluss, men kunne også en god historie om sin verste “bad beat” på oddsen.

En gang hadde han plassert en anseelig sum på at skiskytteren Simone Denkinger skulle slå Uschi Disl head-to-head i et renn. Alt så bra ut etter siste skyting. Denkinger ledet klart i duellen mellom de to tyskerne, men da sørlendingen ventet på bekreftelsen på oppløpet, hadde det skjedd noe. Det viste seg at dette var Disls avskjed med verdenscupen, og at Denkinger ville hedre henne gjennom å vente på sin venninne på oppløpet. Hånd i hånd gikk de to over målstreken – på resultatlisten ble Disl bokført med 0,1 sekund bedre tid enn sørlendingens favoritt…

Ja, ja – det er alltid noen som har det verre, smilte jeg. Han lo han også. Både av sin egen historie, og da Alonso misset. Noen ganger er det bare utgjort, ble vi enige om.

Når VM nå går mot slutten, har jeg funnet frem denne kupongen, plassert før mesterskapet startet. Et VM-gull til Nederland vil gjøre opp for mye av Alonso-affæren…

Tippesuksess?

Tippesuksess?

Hva er din verste odds-historie? Nekter å tro at det bare er meg og sørlendingen som har hatt uflaks…

 

PS! Les alle VM-bloggene her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende