Skrevet av Espen Solbakken, fotballjournalist i VG Nett og på plass i Sør-Afrika

Bastian Schweinsteiger (25) glemmer nok aldri hvordan han indirekte ble hånet av de spanske spillerne etter EM-finalen for to år siden. Det har skjedd nok positive ting med Bastian og Tyskland siden Wien 2008 til at hevnen kan bli søt i kveld.

I 2008 var det Xavi og Iniesta alle hyllet som de nye midtbanemaestroene i verden, men i dette mesterskapet har Bastian Schweinsteiger overskygget dem begge. Du får aldri se tyskerne dansende jenka etter en semifinale, men en seier i kveld vil nok smake ekstra godt etter hva som skjedde for to år siden.

Etter at Loius van Gaal flyttet Schweinsteiger inn i banen for Bayern München, har 25-åringen utviklet seg til å bli en playmaker i absolutt verdensklasse. I spann med Sami Khedira sentralt, ser Schweinsteiger alltid ut som den spilleren på banen med best tid med ballen.

Det er ikke tilfeldig, overblikket og roen med ballen er second to none i VM. Og da har jeg ikke en gang nevnt de livsfarlige dødballene samt forarbeidet til Arne Friedrichs 3-0-scoring mot Argentina. Superb!

- Å tape en finale er forferdelig frustrerende, sa Schweinsteiger om EM-minnene til pressen tidligere i VM.

Han kjenner følelsen godt etter EM-finalen i 2008 og årets Champions League-finale mot Inter.

Og det spørs om ikke et og annet flashback fra intervjusonen i Wien også dukker opp i Bastians  hode når han klokken 20.30 i kveld skal finne den ekstra lille motivasjonen som kan sikre ham en ny finalesjanse.

For tross alt, dette er noe tyskerne kan bedre enn Spania. De spiller i kveld sin 12. VM-semifinale, mens Spania i realiteten aldri har vært i nærheten av å vinne et verdensmesterskap i fotball.

Hva er dine spådommer for finalen, får Bastian Schweinsteiger sin revansje i kveld?

Les alle VM-bloggene her!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende