Skrevet av Aslân (Twitter)

Diego Maradona har skapt mest liv og sirkus under VM, men Diego Forlan har vært den beste.

Jeg tror Tyskland vinner i kveld, og kommer til å proppe VG Manager-laget mitt fult av spillere i hvitt. Men det aller morsomste hadde vært om Diego Forlan skyter Uruguay til bronse.

For meg er Diego Forlan VMs beste spiller. Måten han har båret en av de minste nasjonene innbyggermessig helt til semifinalen, er etter min mening mesterskapets store prestasjon. Med bronse i kveld kan han krone en spesiell sesong som har inneholdt både en skuffende 9.plass med Atletico Madrid, men også nasjonal cupfinale og ikke minst seier over Fulham i Europa League-finalen. Forlan var også der den toneangivende spillere, akkurat som han har vært i VM.

Selv om jeg synes eksperter, særlig norske, har vært for overdrevne i sin ros av laget, tror jeg Tyskland vinner i kveld. De har et spennende lag, men at noen hadde det som favoritt før finalen er for meg helt uforståelig. De har hatt færrest avslutninger i nesten alle kampene, men likevel scoret fire mål i tre av dem. Det vitner om motstandere som forsvarer seg iditotisk, litt tur, litt dyktig og kanskje også en fordel av at samtlige spillere i troppen har brukt den omdiskuterte VM-ballen i Bundesliga den siste sesongen. Noen mener det ikke bør være en fordel og at alle har et ansvar for å stille forberedt til eksamen, at de burde hatt nok tid i oppkjøringen til å teste “Jabulani”. Greit nok, men det er vel en fordel å ha lest pensumbøkene et helt år kontra å få dem i hendene et par uker før eksamen?

Nok om det. Tyskland er et sterkt lag, og jeg tror det blir for mye for Uruguay i dag, særlig med viktige Thomas Müller tilbake etter suspensjon.

For øvrig et interessant spørsmål før morgendagens finale: Hvem blir Årets spiller i verden? Siden FIFA startet sin utdeling i 1991, har vinneren i hvert VM-år vært en verdensmester (Romario, Zidane, Ronaldo, Cannavaro). Ballon d’Or, kåret av sportsjournalistene, har ikke vært like knyttet opp til VM. Hristo Stoichkov vant for eksempel i 1994. Fra og med i år blir de to slått sammen, og det blir spennende å se hvordan det slår ut. Kan Messi vinne i år, for eksempel, eller ryker han fordi Argentina røk ut? Et naturlig valg vil være Wesley Sneijder, med både cup- og seriegull fra Italia, samt Champions League-trofeet, selv om jeg ikke synes han spillemessig har vært så veldig god i VM. Vinner Nederland finalen, blir det garantert ham. Vinner Spania… David Villa?

Hvem mener du har vært Årets spiller?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende