Av Øyvind Brenne, VG Nett. Twitter: vgnettbrenne99.

Dagen etter finalen er det på sin plass med en endelig kåring av VMs drømmelag. Og jeg klarer ikke annet enn å sende nesten alle mann i angrep. Setter opp laget i 4-4-2-formasjon, men det lukter 4-2-4 og midtbanespillerne er ikke akkurat defensive de heller. Men under mottoet “4-3 er bedre enn 1-0″ mener jeg dette er VMs beste ellever:
mensahforlan MED: Forlan og Mensah. Foto: Scanpix

Keeper:

Iker Casillas, Spania. God i hele VM, egentlig, kanskje bortsett fra Sveits’ 1-0-mål – ett av kun to innslupne mål. Det er meget sterkt. Matchvinnerredninger i finalen.

Forsvar:

Phillip Lahm, Tyskland.  God fra dag en både offensivt og defensivt. Utgjorde en høyreside med Müller som alltid var farlig.

Lucio, Brasil. Komplett midtstopper som var strålende så godt som hele veien. Ingen fairplay-ens høye beskytter, men umulig å overse for meg.

John Mensah, Ghana. Den som utifra forutsetningene kanskje imponerte meg mest. Vil aldri akseptere at han tok så kort tilløp i straffekonkurransen mot Uruguay og deretter bommet, men utenom det var han som en mur i Ghanas forsvar.

Giovanni van Bronckhorst, Nederland. Jeg innrømmer at drømmemålet mot Uruguay er avgjørende her. Vi som var der glemmer aldri prosjektilets ferd fra fot til kryss i Cape Town. Men gentlemanen var solid ellers hele veien til finalen også.

Midtbane:

Thomas Müller, Tyskland. Fem mål for 20-åringen er ultrasterkt. Gjennombrudd. Kvikk og smart og til de grader i flytsonen.

Mesut Özil, Tyskland. Elegant og temposterk spiller som jeg ble glad i. Mindre markant i semifinalen, men de beste øyeblikkene hans i var magiske i Sør-Afrika.

Xavi, Spania. Spiller han med magnet i skoene? Får tak i ballen hele tiden, treffer på det meste og er kreativ som få. Så vidt foran helten Iniesta og Nederland-strateg Sneijder.

Arjen Robben, Nederland. VMs kanskje største individuelle angrepsvåpen. Vital for Nederlands suksess, og måtte med her selv om han brant sjansene (som han for øvrig løp seg til selv) i finalen. Får tåle at venstrekanten blir hans posisjon.

Spisser:

Diego Forlan, Uruguay. Andre har vært mer imponert over lysluggen enn meg, men går ikke an å utelate en spiller som drar lille Uruguay til semifinalen nærmest alene. Fem mål og fortjent gullball. Sylskarp. Vil nå for evig huskes best for annet enn United-nedturen.

David Villa, Spania. Scoret fem av åtte for mesterne. Den viktigste enkeltspilleren for gull-laget. Bevegelig, kvikk og konstant på hugget.

Benken:

Benagglio (Sveits),  Ramos (Spania), Iniesta (Spania), Schweinsteiger (Tyskland), Sneijder (Nederland), Messi (Argentina), Gyan (Ghana).

Hva synes du om dette laget, og hva er ditt forslag?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende